luni, 5 mai 2014

E bani, invidie si sex

Îmi pun căștile să nu aud ce se vorbește în jur. E bani, invidie și sex. E sex peste tot. E sex în gândire, e sex în privire și în acțiuni. Niște fițe își etalează carnea în fuste mult prea scurte, iar masculii le devorează lacom. O generație perversă a cărei imaginație este constant hrănită cât de sursele mass-media, atât de filmele pentru adulți, ce sunt accesibile acum orișicui și stau la dispoziție non-stop pentru a degrada constant societatea.

Ce și este evident, zilnic, în capitală. Indiferent de e copil, tânăr, adult sau bătrân, moldoveanul s-a dezechilibrat, iar sărăcia sau, din contra, averea căzută așa din pod, mai bine zis de la părinți, pe micii umeri de adolescent de-a bani gata, orbește și generează acel egoism, acea indiferență și lipsa spiritului civic.

În rândul contemporanilor s-a demodat cultura, etica. S-au înmulțit cluburile, s-au golit sticlele, s-au fumat țigările, iar cărțile au rămas închise, biletele la teatru se odihnesc în casă și bătrâna continuă să stea în picioare în transport, lângă un flăcău zvelt și frumos, așezat.

E trist încât uităm ce înseamnă ajutor, demnitate, cinste. Uităm să aruncăm la coș deșeurile, uităm să spunem "vă rog" și "mulțumesc", uităm să spunem" te iubesc" și să prețuim clipa prezentului, zilei de astăzi, întrucut timpul este efemer, iar tinerețea piere cât ai fuma o țigară.

Search posts