vineri, 16 decembrie 2011

Despre Crăciun, pantofi, şi oameni.

Am o carte bună şi uşurică de citit, dar nu o citesc, pentru că stau pe net, caut poze pe tumblr, fac iaraşi si iarăşi check la pagina mea de pe net, ascult muzică, pierd timp, nu-mi scriu la română, nu-mi rezolv la matematică, îmi vopsesc unghiile la 11 seara , mai rîd cu cnv dacă are chef de rîs, haos pe masă, întuneric, ceaţă, lene, multă lene, pachetul gol de răsărită, vreo 2 căni de la ceai, gînduri.

Nu mă duc să mă culc pentru că mă trezesc mîine deja. Nu mă duc la desen pentru că nu-mi place timpul afară, pf... pentru că-s obosită după şcoală,pentru că nu dovdesc, am alte planuri, mă fac că uit, milioane de pretexte. Nu scriu azi pentru că oricum mîine la pauză pot scrie, pt că oricum îmi iesă deja notă, pt că, pt că... Nu simt. N-am emoţii în preajma la vreun test important, nu aştept Crăciunul cum îl aşteptam eu mereu în fiecare an cu casa decoarată, luminiţele pe geam, planuri pt cadouri sau chiar deja cumpărate şi ambalate. Crăciunul şi Anul Nou fără varmea care nu lipsea... vacanţa de iarnă fără ea, băutul şampaniei care mai ramăne după oaspeţi fără ea.

Şi încă mă mai mir cît de uşor oamenii intră şi ies din viaţa mea. Ca o pereche de pantofi pe care le-ai purtat un sezon şi s-au uzat, dar îţi plac atît de mult, şi nu vreai să îi laşi. Şi nu vei uita de ei încă o perioadă, iar cînd vei pleca să-ţi iai o pereche nouă, gîngul îţi va fi la cei vechi, vei căuta plusuri şi minusuri, vei compara, vei regreta. Şi vei rămîne foarte fericită în cazul în care ţi-ai găsit totuşi o pereche mai comodă, mai frumoasă, mai bună din toate punctele de vedere. Care să-ţi placă atît de mult încît să nu mai ai motive s-o vreai pe cealaltă înapoi.

Iată că eu am nevoie de o pereche nouă de pantofi, care să-mi şteargă tot tot ce mă mai ţine de de cea veche. Şi poate alegoria cu pantofii nu e perfectă, dar ideea rămîne aceeaşi.
Pentru că totuşi încep anul cu pantofii mei vechi...

duminică, 11 decembrie 2011

Don't

Mă las dusă de vînt? Sunt puternică, da, îmi înconjor braţele strîns în jurul meu să nu-mi fie frig, să nu mă doară inima atît de tare. De ce ar trebui? Te ţin acolo, mă tem să te las să pleci, da, simt cum ieşi şi nu vreau, nu-mi închipui să nu existe acolo un loc mic în care să rămînă macăr amintirea ta, zîmbetul, zîmbetul tău adevărat, călduros. Mă doare să-l văd atît de rece şi pustiu, privirea goală, nu, nu e goală, parcă e iritare, şi nu ură, dar ceva rău.

Nu vreau. Îmi las mîinile jos, să te ia vîntul, să te sădească în inima altcuiva, să facă loc pentru ciineva nou, să-mi dea voie să trăiesc, să iubesc din nou, sănătos, să-mi scot obsesia asta bolnavă din mine. Pentru că lumea fără tine există, şi se învîrteşte, şi soarele răsare şi apune. Totul e întreg înafară de mine.

Regret? Cîteodată. Îmi vine greu a crede că am fost mai specială decît altele, ai renunţat uşor. Ha, vreau să te tuflesc, atît de tare, n-ai idee. Eu sper că nu mai intri, că nu citeşti. M-ar durea să aflu că încă o faci. Nu trebuie.

Я для тебя останусь светом...


Останусь пеплом на губах
Останусь пламенем в глазах
В твоих руках дыханьем ветра
Останусь снегом на щеке
Останусь светом вдалеке
Я для тебя останусь светом

Search posts